× بستن تبلیغات

























مقالات طب سنتی و سبک زندگی

 

 

اکنون که در ماه مبارک رمضان قرار داریم، ضرورت انواع مختلف آش در سفرههای افطاری بیشتر به چشم می‌آید. 

به گزارش تیک؛ آش رشته یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین آش های ایرانی است که در سفره‌های افطاری نیز جایگاه خاصی دارد. این آش از غذاهای محلی استان زنجان است ولی در همه شهرهای ایرانی پخته شده و طرفدار دارد. این آش در مراسم‌های نذری و افطاری نیز پخته و پخش می‌شود. 

در ابتدا در مورد حبوبات آش رشته و خواص منحصر بفردی که هر یکی از آن ها دارد صحبت می‌کنیم و سپس طرز پخت این آش خوشمزه را آموزش می‌دهیم. شما نیز حتما آن را بپزید و با خانواده نوش جان فرمایید.

حبوبات آش رشته و خواص آن‌ها
لوبیا چیتی: لوبیا چیتی غنی از مواد مغذی و منبع عالی پروتئین و فیبر است. لوبیا چیتی به علت داشتن فیبر در جلوگیری از یبوست و دیگر اختلالات گوارشی بسیار موثر است. همچنین باعث کاهش سطح کلسترول بدن می‌شود که همین عامل مانند یک سپر در برابر بیماری‌های قلبی عمل می‌کند. مصرف منظم لوبیا چیتی با مهار افزایش سطح قندخون بعد از غذا باعث ثبات آن می‌شود. همچنین لوبیا چیتی سرشار از پتاسیم است که در جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است. فقدان ویتامین B در بدن ممکن است باعث مشکلات مختلف پوستی مانند قرمزی، سوزش و خشکی پوست شود. لوبیا چیتی سرشار از ویتامین B است که می‌تواند از مشکلات پوستی جلوگیری کند. آهن موجود در لوبیا چیتی برای زنان باردار، زنان شیرده، نوجوانان و کودکان در حال رشد بسیار مناسب است.

نخود: نخود سومین حبوبات پرمصرف پس از لوبیا و سویا در جهان است. نخود دارای سطح پایینی از کلسترول مضر خون است و همین عامل باعث می‌شود که نخود نقش محافظتی در مقابل بیماری‌های قلبی بازی کند. همینطور وجود منیزیم بالا در نخود باعث بهبود گردش خون در بدن شده و خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این نخود حاوی ویتامین K، ویتامین B6، فسفر، روی، مس، منگنز، منیزیم و پروتئین و فیبر است.

عدس: عدس دارای مقدار بالایی پروتئین است که مقدار آن حتی ۳۵ درصد بالاتر از پروتئین موجود در گوشت قرمز،مرغ و ماهی و محصولات لبنی است. عدس همچنین حاوی کربوهیدارات (تقریبا ۱۵-۲۵ گرم در ۱۰۰ گرم) است. آن همچنین منبع خوب فیبر به شمار می‌آید. عدس دارای مقدار کالری کمی است. از دیگر مواد مغذی آن می‌توان به منگنز، آهن، فسفر، مس، ویتامین B1 و پتاسیم اشاره کرد. عدس برای عضله‌سازی، کنترل دیابت، بهبود دستگاه گوارش، سلامت قلب، مقابله با سرطان، کنترل وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه بسیار مفید است. عدسی یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که با به علت آهن فراوان آن در صبحانه و میان وعده‌ها مصرف می‌شود.

لوبیا سفید: فولات نقش مهمی را در تنظیم اسیدآمینه‌های خاص که سیستم عصبی به آن نیاز دارد، بازی می‌کند. مصرف لوبیا سفید با تامین فولات مورد نیاز بدن باعث بازسازی سلول‌های مغزی شده و اینگونه از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند و مغزتان را همیشه هوشیار نگه می‌دارد. همچنین فولات موجود در لوبیا سفید خطر حمله‌های قلبی، سکته‌های مغزی و بیماری عروقی را کاهش می‌دهد. به علاوه اینکه لوبیا سفید دارای مقدار بسیار بالایی پتاسیم و مقدار بسیار کمی سدیم است که باعث می‌شود رگ‌های خونی شل شده و فشارخون شما تنظیم شود. همینطور لوبیا سفید یک منبع عالی از پروتئین، فیبر، منگنز، منیزیم است.

مواد لازم برای آش رشته
لوبیا چیتی: ۱ لیوان
نخود: ۱ لیوان
عدس: ۱ لیوان
لوبیا سفید: ۱ لیوان
آرد گندم: ۱ قاشق غذاخوری
رشته آش ۶۰۰ گرم
پیاز داغ: ۱ لیوان
سیر داغ: ۱/۲ لیوان
نعنا داغ: به مقدار لازم برای تزیین
کشک: ۱ کیلو گرم
سبزی آش: ۲ کیلو گرم

طرز تهیه آش رشته
برای تهیه آش رشته ابتدا حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید. پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ@ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.

نخود ، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشته اضافه کنید. یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید.

سبزی که پخته شد، رشته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته‌ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشته‌ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید.

بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشته کمی جا بیافتد. در آش رشته نمک نریزید چون معمولاً هم رشته و هم کشک به قدر کافی نمک دارد.
نوشته شده در پنجشنبه 17 / 3ساعت 6:31 توسط علی مرادی|

 کلسیم فراوان ترین ماده معدنی در بدن است و تقریبا ۹۹ درصد از کلسیم بدن در ساخت استخوان و دندان ذخیره شده است. با این حال حقیقت این است که بسیاری از ما به اندازه کافی غذاهای سرشار از کلسیم مصرف نمی کنیم.

چگونه خوردن غذاهای سرشار از کلسیم سودمند است؟

غذاهایی غنی از کلسیم وظایفی حمایتی از جمله ساختن استخوان، رسانش عصبی، تنظیم ضربان قلب، انقباض عضلانی و کنترل وزن برای جلوگیری از کمبود کلسیم بر عهده دارند.

بدن شما برای جذب درست و استفاده از کلسیم، همچنین به مواد مغذی ضروری دیگر از جمله منیزیم، ویتامین D و ویتامین K نیز نیاز دارد. به همین دلیل است که بهتر است در برخی موارد، به جای استفاده از مکمل‌های کلسیم که همیشه به خوبی جذب نمی ‌شوند، کلسیم را از منابع غذایی واقعی و محصولات سالم و طبیعی، یا مکمل ‌های غذایی پیچیده به دست آورید.

منابع غذایی غنی از کلسیم

وقتی سن تان بیشتر می شود، یا باردار هستید یا هر شرایط خاص دیگری که کلسیم بدنتان را کاهش می دهد، نیاز به استفاده بیشتر از منابع کلسیم در رژیم غذایی است.

در این مطلب قصد داریم غذاهایی که غنی از کلسیم هستند را برایتان معرفی کنیم تا با قرار دادن آن ها در رژیم غذایی تان کلسیم مورد نظر بدن تان را تامین کنید.

کلسیم چیست و چه نقشی در بدن ما دارد؟

همانطور که قبلا نیز گفته ایم، کلسیم یک عنصر ضروری است که در بدن انسان یافت می‌شود که به طور معمول به عنوان فلز نرم نقره‌ ای  خاکستری ظاهر می‌ شود. نه تنها کلسیم در استخوان‌ ها و دندان‌ های انسان و بسیاری از حیوانات دیگر انباشته می‌ شود، بلکه در درون لایه‌ های ویژه‌ ای از پوسته زمین نیز یافت می‌ شود.

نقش کلسیم در بدن چیست؟

کاربرد کلسیم در بدن خیلی بیشتر از سلامت استخوان است. خوردن غذاهای غنی از کلسیم در بدن ما باعث می شود تا بدن ما به پیام رسانی عصبی بهینه، لخته شدن خون، ترشح هورمون و انقباض ماهیچه دست پیدا کنند.

همچنین ممکن است کلسیم به کنترل اشتها و کاهش بالقوه وزن کمک کنند. باور بر این است که غذاهای کلسیم دار می ‌توانند احساس رضایت و سیری را بعد از خوردن، افزایش دهند، به خصوص زمانی که یک فرد رژیم غذایی کم‌ چرب را دنبال می‌ کند یا مصرف کالری را محدود می‌ کند.

کلسیم خون به شدت تحت کنترل است چون بسیاری از وظایف مهم از جمله تعادل اسیدی/قلیایی بودن و pH بدن را بر عهده دارد. بدن در صورت نیاز کلسیم را از استخوان‌ ها تامین می کند. همچنین کلسیم برای کنترل سطوح منیزیم، فسفر و پتاسیم در خون نیز مهم است.

۱۰غذای عالی در کلسیم بالا:

وقتی اسم کلسیم می آید، اکثر مردم به محصولات لبنی مخصوصا شیر فکر می کنند. در حالی که شیر و دیگر محصولات لبنی منبع خوبی از کلسیم هستند، اما تنها گزینه موجود نیستند. ممکن است شما را شگفت‌ زده کند که انواع مختلفی از غذاهای گیاهی و حیوانی  شامل سبزیجات، ماهی، آجیل و لوبیا  نیز کلسیم را تامین می‌ کنند.

در زیر ۱۰ غذای غنی از کلسیم آورده شده‌ است:

ماهی ساردین (کنسرو شده با استخوان)  یک فنجان : ۵۶۹ میلی‌ گرم ( ۵۷ درصد DV )

ماست یا کفیر  یک فنجان : ۴۸۸ میلی گرم (۴۹ درصد DV)

شیر خام ( پروتیین آب ‌پنیر، که از شیر ساخته شده ‌است )  یک فنجان : ۳۰۰ میلی ‌گرم ( ۳۰ درصد متغیر DV )

پنیر  ۱ اونس: ۲۰۲ میلی گرم (۲۰ درصد DV)

کلم (خام)  یک فنجان: ۹۰.۵ میلی گرم (۹ درصد DV)

بامیه (خام)  یک فنجان: ۸۱ میلی گرم (۸ درصد DV)

کلم بوک چوی  یک فنجان: ۷۴ میلیگرم (۷ درصد DV)

بادام  ۱ اونس: ۷۳.۹ میلی گرم (۷ درصد DV)

کلم بروکلی (خام)  یک فنجان: ۴۲.۸ میلیگرم (۴ درصد DV)

آب ‌تره  یک فنجان : ۴۱ میلی گرم (۴ درصد DV)

فواید مصرف غذاهای سرشار از کلسیم:

حمایت از سلامت استخوان

جلوگیری از ابتلای به سرطان

مدیریت کاهش وزن

بهبود فشار خون و سلامت قلب

منبع: الو دکتر

نوشته شده در جمعه 21 / 2ساعت 13:53 توسط علی مرادی|

 عروس خانم ها همیشه دوست دارند در روز عروسی شان به بهترین شکل دیده شوند و علاوه بر تناسب اندام، پوست، مو و ناخن های زیبایی هم داشته باشند. در ادامه شما را با بهترین رژیم غذایی برای عروس خانم هاآشنا می کنیم. با ما همراه شوید.

 

بهترین رژیم غذایی برای کسی که به زودی عروس می شود چیست؟

داشتن رژیم غذایی سالم تضمین کننده سلامت عمومی بدن انسان است. در واقع می توان گفت رژیم غذایی سالم می باشد که بتواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کند. اگر شما بتوانید یک رژیم غذایی سالم و مفید به همراه ورزش داشته باشید در واقع سلامت بدن خود را در برابر بیماری ها حفظ کرده اید.

اگر روز عروسی شما نزدیک است و می خواهید هرچه زودتر به اندام سالم و متناسب برسید بهتر است رژیم های سخت و طاقت فرسا را رها کنید و به جای آن میوه و سبزیجات تازه و گوشت کم چرب و لبنیات طبیعی مصرف کنید. در واقع باید تلاش کنید تا از غذاهای فرآوری شده موجود در بازار استفاده نکنید، چون این غذاها علاوه بر اینکه هیچ فایده ای برای بدن شما ندارند بلکه ضرر هم می رسانند. سعی کنید مصرف خوراکی های قندی را به حداقل برسانید، چون هم زیبایی اندام را از شما می گیرد و هم بیماری زا است. تا می توانید به مقدار زیادی آب بنوشید.
 

نکاتی برای پایبندی به رژیم غذایی عروس ها

نیازی نیست به خودتان سختی بدهید و از دستورات غذایی پیچیده و ناآشنا استفاده کنید. بهتر است از مواد طبیعی و سالمی که در دسترس دارید به میزان مناسب استفاده کنید. برای میان وعده هویج، موز، سیب یا انواع توت استفاده کنید. برای شام، غذاهای دریایی یا برگرهای بوقلمون را گریل کنید. برای صبحانه، تخم مرغ، سفیده تخم مرغ یا لبنیات کم چرب بخورید.
 

عروس خانم ها مراقب کالری موجود در رژیم غذاییتان باشید

برای اطمینان از میزان مصرف کالری روزانه خود، یک دفترچه بردارید و میزان کالری هایی که در طول روز مصرف می کنید را یادداشت کنید.
 

عروس خانم ها یک روز را به آماده سازی غذا برای رژیم غذاییتان اختصاص دهید

اگر کمی تنبل هستید و حوصله این را ندارید که هرروز غذاهای مورد نیاز بدنتان را آماده کنید، بنابراین یک روز در هفته را به تهیه مواد غذایی مورد نیاز بدنتان اختصاص دهید. حتی میان وعده ها را هم آماده کنید و در یخچال قرار دهید. بجای شیرینی و تنقلات ناسالم از میوه و سبزی استفاده کنید.
 

عروس خانم ها می توانید 1 وعده هرچه دوست داشتید بخورید

اگر پایبند بودن به رژیم غذایی برای شما سخت است می توانید تنها فقط 1 وعده را به خود تخفیف دهید و از هر غذایی که دوست دارید میل کنید، اما حواستان باشد که زیاده روی نکنید، چون برنامه رژیم شما کوتاه مدت است ممکن است اگر زیاده روی کنید به نتیجه مطلوب نرسید.

 

مزایای رژیم غذایی عروس خانم ها

پوست ناخن و موی درخشان و سالم

زمانی که از مواد غذایی طبیعی و سالم و درجه 1 استفاده کنید مسلما نتیجه آن را در سلامت خود خواهید دید. مصرف سبزی و میوه تازه به طراوت و شادابی پوست و موی شما هم کمک می کند. یک رژیم غذایی جامع و کامل به شما کمک خواهد کرد در روز عروسی تان، فوق العاده به نظر برسید.
 

سلامتی عروس خانم ها با رژیم سالم

روز عروسی شما یکی از مهمترین روزهای زندگی شماست که باید در این روز از همه لحاظ زیبا باشید و بدرخشید. پس تا جایی که می توانید خوب غذا بخورید تا سالم بمانید و از یک رژیم غذایی سالم با مواد طبیعی استفاده کنید. اگر از این رژیم قبل عروسی راضی بودید می توانید بعد از عروسی هم ان را ادامه دهید.
 

رژیم های غذایی غیر اصولی چه بر سرتان می آورد؟

شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهم ترین پیامدهای بهره گیری درازمدت از رژیم های غذایی غیراصولی، بیزاری از رژیم های غذایی و روی آوردن حریصانه به خوردن است که بی شک عوارض خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. با این حال متخصصان تغذیه ابتلا به عوارضی چون پوکی استخوان، ریزش مو، ریختن دندان، کم خونی، کاهش بینایی و ضعف اعصاب را پس از گرفتن رژیم های غیراصولی گریزناپذیر می دانند.

 

منبع: سیمرغ

نوشته شده در چهارشنبه 12 / 2ساعت 1:46 توسط علی مرادی|


آخرين مطالب
» <-PostTitle->

Design By : بست بلاگ